Beleggers optimistisch over 2020

0

ING monitort periodiek het beleggersvertrouwen. In december 2019 is deze gestegen ten opzichte van november van dat jaar en staat nu op het niveau van juli 2019. De beleggers kijken positief terug op het afgelopen half jaar. En zij verwachten ook voor de komende maanden een waardegroei van hun beleggingsportefeuille en een verder stijgende AEX.

Bijna de helft van de deelnemers aan het onderzoek voorspelt dat de AEX in maart 2020 op een stand van 602 zal staan; de hoogste schatting sinds de start van de BeleggersBarometer in 2001. Een vijfde is meer bezorgd en voorziet een daling van de AEX.

600 punten

Theo Krins, Manager Vermogensadvies bij Scildon, schrijft daarover in zijn column op infinance.nl: “Opmerkelijk is dat in augustus 2019 de beleggers volgens deze barometer veel pessimistischer waren en voorspelden dat in november 2019 de AEX een stand van 537 zou bereiken. Terwijl ze voor oktober 2019 een stand van 570 verwachtten. Die daling is totaal niet aan de orde geweest. Eind november vorig jaar bereikte de AEX de stand van maar liefst 597,29 en op dit moment staan we zelfs rond de 600 punten!”

Lees hier de hele column van Theo Krins

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.