Beleggers hebben er zin in

0

Beleggers hebben vertrouwen in de toekomst en verwachten dat de AEX de komende drie maanden nog verder door stijgt en dat de waarde van hun portefeuille verder zal toenemen. Het grootste deel van de beleggers (61%) verwacht in 2018 een rendement van 5 tot 10% te behalen.

De ING BeleggersBarometer stijgt de eerste maand van 2018 verder met 4 punten naar een stand van 154 punten. Daarmee bereikt het beleggersvertrouwen het hoogste punt in elf jaar tijd. Deze piek kan volgens ING mede verklaard worden door de verdere stijging van de AEX-index, die begin januari het hoogste punt sinds 2001 bereikte. In de komende tijd verwachten beleggers het meeste rendement van de Nederlandse multinationals ASML, Shell en ING.

Beleggingshorizon

Een vijfde van de beleggers zet dit jaar liever meer geld op zijn spaarrekening, maar een even groot deel hoopt dit jaar meer te beleggen. Daarbij is voldoende kennis van beleggen niet geheel onbelangrijk. Van de respondenten zegt 16% dit jaar graag meer kennis te willen op doen. Het merendeel (60%) is echter tevreden met de huidige manier van beleggen en heeft geen plannen om iets te veranderen in 2018.

De beleggingshorizon ligt voor de meeste beleggers tussen de 4 tot 8 jaar (22%) of 8 tot 12 jaar (25%). De laatstgenoemde groep is groter dan een kwartaal geleden. Toen waren er juist meer beleggers met een horizon korter dan 8 jaar. Het grootste deel van de beleggers blijft er voor kiezen om zijn beleggingsportefeuille zelf te beheren (53%).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.