Belegger minder positief over beurs

0

Flinke koersbewegingen geven het beursklimaat in februari een grillig karakter. Na een zeer positieve start van de beurzen in januari lijken beleggers nu alweer voorzichtiger geworden in hun voorspellingen. Per saldo verwachten zij deze maand niet te plussen, maar een achteruitgang wordt ook niet voorzien.

Dat blijkt uit de nieuwe Binck Beleggersbarometer. Die wijst uit dat het vertrouwen deze maand een punt lager uitkomt dan in de recordmaand januari. Shell en Aegon zijn deze maand de favoriete aandelen onder beleggers. Altice voert net als vorige maand de lijst met bij voorkeur te verkopen aandelen aan. De technologiesector blijft voor particuliere beleggers de populairste sector om in te beleggen. De financiële sector daarentegen is duidelijk minder in trek dan een maand eerder.

AEX stijgt wel

Ook voor de komende drie maanden zijn de verwachtingen minder positief, al wordt wel nog steeds op een bescheiden vooruitgang van de AEX met 1,5% gerekend. In januari was dit nog 2,6%.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.