Belegger gaat voor de lange termijn

0

Ruim vier op de tien beleggers belegt om het eigen inkomen in de toekomst aan te vullen en/of daardoor eerder te kunnen stoppen met werken. Ruim een kwart (28%) heeft geen concreet doel, blijkt uit de nieuwe ING BeleggersBarometer.

De meeste beleggers (82%) kopen met name beleggingen voor de langere termijn. Maar13% van de beleggers belegt voor rendement op de korte termijn. Van de beleggers zegt 37% een volledig beeld te hebben van de risico’s die hun beleggingen lopen. Het grootste deel van de beleggers (57%) geeft aan een gedeeltelijk beeld te hebben van de risico’s. Maar 6% geeft aan geen beeld te hebben van de risico’s die hun beleggingen met zich meebrengen.

Een klein deel van de beleggers (10%) geeft aan op dit moment minder beleggingsrisico te nemen. In november vorig jaar was dit nog 16%. Er is daarmee een lichte dalende trend van minder risicovol beleggingsgedrag die te zien. De grootste groep beleggers (83%) neemt evenveel risico ten opzichte van twee maanden geleden en 5% neemt juist meer risico.

Effect coronatijdperk

Voor de meeste beleggers (80%) beïnvloedt de Delta-variant van het coronavirus hun gedrag op de beurs niet. 46% van de beleggers verwacht dat we corona nu dermate onder controle hebben dat verdere economische schade beperkt blijft. 28% verwacht dat de Delta-variant wel tot nieuwe ernstige economische schade zal leiden.

AEX belangrijkste beursindex

Voor 59% van de beleggers is de AEX de belangrijkste beursindex om te volgen. Dow Jones is dit jaar opnieuw de meest genoemde tweede index (24%). De NASDAQ werd dit jaar vaker als tweede index genoemd dan vorig jaar (14% t.o.v. 9%) en wordt door 14% van de beleggers als derde genoemd. Een deel van de beleggers volgt volgens de uitkomsten van de ING BeleggersBarometer helemaal geen index (19%).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.