Belastingdienst wekt interesse voor rechtsbijstandpolis

0

Uit een onderzoek naar de keuzes die consumenten maken bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering, blijkt dat in de afgelopen maanden een kwart koos voor een dekking die juridische hulp biedt bij conflicten met de Belastingdienst. In 2018 was dat nog maar 8%.

Van de mensen die specifiek voor deze dekking kozen geeft maar liefst 60% aan dat de kindertoeslag affaire tot deze keuze heeft geleid. Van de groep die hierdoor minder vertrouwen heeft gekregen in de Belastingdienst, is 70% een volwassene met kinderen of met een kind op komst. Het onderzoek is uitgevoerd door het consumentenplatform en vergelijkingssite Rechtsbijstandverzekering.nl onder 1.200 Nederlanders.

Consument ziet het resultaat

Het consumentenplatform is onderdeel van iPublishing. Eigenaar Kasper de Wijs: “De afgelopen maanden zien we een toename in het aantal nieuw afgesloten rechtsbijstandverzekeringen. Opvallend daarbij is het gestegen percentage dat kiest voor een dekking bij een conflict met de Belastingdienst. Door de fouten die zijn gemaakt door de Belastingdienst met het toekennen, stopzetten en terugvorderen van kinderopvangtoeslag zijn duizenden ouders slachtoffer geworden.

Veel van de ouders hebben hun rechtsbijstandverzekering ingeschakeld voor juridische hulp bij de zaak. Mede daardoor worden gedupeerde ouders terugbetaalt en ontvangen ze een compensatie.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.