Belastingaangifte vaker overdag ingevuld

0

De Belastingdienst heeft al 6,8 miljoen aangiftes binnengekregen. Wie vóór 8 april aangifte heeft gedaan, krijgt vóór 1 juli bericht van de Belastingdienst. In totaal verwacht de Belastingdienst deze aangifteperiode zo’n 9,4 miljoen aangiftes te ontvangen. Aangifte doen kan nog tot 8 mei.

Bij circa 8,3 miljoen mensen viel begin dit jaar een blauwe envelop op de mat: 6,8 miljoen particulieren en 1,5 miljoen ondernemers kregen een brief om aangifte inkomstenbelasting te doen. Door een storing in de eerste week van de aangiftecampagne was aangifte doen enige tijd wat beperkter mogelijk. Om mensen meer tijd te geven om aangifte te kunnen doen loopt de uiterste inlevertermijn nu tot 8 mei, in plaats van tot 1 mei.

Aangifte vaker overdag gedaan

Opvallend is dat dit jaar de aangiftes vooral overdag binnen komen. In voorgaande jaren lag de piek vooral tussen 19.00 en 21.00 uur ‘s avonds. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door het feit dat veel mensen als gevolg van de coronacrisis thuis werken.

Snel duidelijkheid

De Belastingdienst verwacht al deze maand – dus nog vóór het einde van de aangifteperiode –de eerste mensen duidelijkheid te geven over wat ze terugkrijgen of moeten betalen. Dat is in veel gevallen ook meteen de definitieve aanslag.

BelastingTelefoon

Medewerkers van de Belastingdienst hebben inmiddels meer dan 10.000 mensen telefonisch geholpen met het invullen van hun aangifte. De verwachting is in totaal circa 30.000 mensen hulp te kunnen bieden bij het doen van aangifte. De meeste inhoudelijke vragen die bij de BelastingTelefoon binnenkomen gaan over aftrekposten (vaak de eigen woning) en zorgkosten. Ook komen er relatief veel vragen binnen over sparen en beleggen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.