Behoefte aan hypotheekoplossing voor starters en senioren

0

Adviseurs zien bij hun klanten de behoefte aan een hypotheekoplossing voor starters en senioren. Dit blijkt uit een peiling van full service formule Huismerk onder de bij de organisatie aangesloten advieskantoren. De kantoren geven aan dat de behoefte aan producten voor ondernemers en mensen die gaan scheiden respectievelijk op de derde en vierde plaats staan.

De full service formule ziet dat haar business partners vaker producten ontwikkelen voor een specifieke doelgroep. “Voor starters wordt het steeds moeilijker om een huis te kopen en voor senioren blijft het een uitdaging om het geld uit de stenen te halen. Voor deze groep is de traditionele hypotheek niet langer een oplossing. Gelukkig is dit besef ook bij geldverstrekkers ingedaald en worden er meer en meer specifieke producten op de markt gebracht”, aldus Tony Stam, Directeur Huismerk.

Belang financieel advies neemt toe

Met de komst van nieuwe producten neemt ook het belang van financieel advies toe. Tony Stam: “Er komen steeds meer producten op de markt en het is de taak van de financieel adviseur om zijn klant een passend advies te geven. Een uitgebreid assortiment met oplossingen voor ondernemers, senioren, mediation en verhuur helpt hierbij. Adviseurs doen er dan ook goed aan om te zorgen dat ze aangesloten zijn bij een partij die hen hierbij kan helpen. Wij zijn er echt van overtuigd dat dit adviseurs helpt bij het toekomstbestendig maken van hun adviespraktijk.”

Dit is een partnerbijdrage van Huismerk.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

René Donkers

René Donkers is werkzaam bij Huismerk als Manager Marketing & Communicatie.

Huismerk is de full service formule die sinds 2015 financieel adviseurs ondersteunt bij hun dagelijkse werkzaamheden. De organisatie biedt een one stop shop: van een uitgebreid assortiment tot aan hulp bij het vinden en behouden van klanten. Advieskantoren vinden bij Huismerk oplossingen voor onder andere ondernemers, investeerders en senioren. De bij Huismerk aangesloten advieskantoren kiezen zelf of ze hun onder hun eigen naam werken of Huismerk op de gevel plaatsen.