BeFrank wint Pensioenwegwijzer 2019

0

Tijdens het slotevent van de Pensioen3daagse is BeFrank uitgeroepen tot winnaar van de Pensioenwegwijzer 2019. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan organisaties uit de financiële sector, die methodes inzetten om het maken van keuzes op het gebied van pensioen te vergemakkelijken.

BeFrank moest het in de finale opnemen tegen Achmea, a.s.r., MijnGeldzaken.nl en Vereniging Eigen Huis. De finalisten waren geselecteerd uit 13 inzendingen. Tijdens een pitch presenteerde zij hun inzending aan de jury. Hierna maakte de jury haar keuze voor de beste inzending en daarmee de winnaar van ‘De Pensioenwegwijzer 2019’ bekend. Martin Flier, directeur Arbeidsverhouding bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, reikte de prijs als juryvoorzitter namens platform Wijzer in geldzaken uit aan Hanneke Geluk en Joffry Musch van online pensioenuitvoerder BeFrank.

a.s.r. kreeg met het initiatief Ikdenkvooruit.nl de eervolle vermelding van de jury als tweede in de eindstrijd.

De winnende aanpak van BeFrank

BeFrank gelooft in de combinatie van online én offline middelen om deelnemers te activeren. Nieuwe deelnemers ontvangen bij de start van de regeling een persoonlijke welkomstvideo. Hierin wordt uitgelegd welke keuzes een deelnemer heeft. Op de persoonlijke pensioenpagina moedigt BeFrank deelnemers aan keuzes te maken en door te geven. Dit kan ook heel makkelijk via de app. “Met een ‘pensioendrempel’ helpt BeFrank deelnemers letterlijk over de drempel heen te stappen. Ook zetten ze bijvoorbeeld een smoothiebar in om zoveel mogelijk deelnemers in te laten loggen op hun persoonlijke pensioenpagina en was er dit jaar een ‘ijsjesactie’ met hetzelfde doel. Werkgevers worden uitgedaagd om samen met BeFrank werknemers in actie te krijgen, bijvoorbeeld door een target inlogpercentage af te spreken”, aldus de jury.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.