BeFrank voegt nieuwe lifecycles toe

1

BeFrank heeft nieuwe lifecycles ontwikkeld die voorzien in een aangepaste risicoafbouw richting de pensioendatum. Daarmee wordt het voor klanten mogelijk om tijdig een keuze te maken voor een vaste of variabele pensioenuitkering.

Door de Wet verbeterde premieregeling is de mogelijkheid tot doorbeleggen na de pensioendatum ontstaan. Bij een variabele pensioenuitkering wordt (een deel van) het pensioenkapitaal na de pensioendatum nog belegd. Als voor een variabele pensioenuitkering gekozen wordt, is het volgens BeFrank goed om hier al tijdens de pensioenopbouw rekening mee te houden.

Nieuwe beleggingshorizon

Want door die keuze wordt ook de beleggingshorizon beïnvloed, zegt Marianne de Boer, directeur BeFrank. Via de profielbepaler op de persoonlijke pensioenpagina kan elke deelnemer zijn risicoprofiel bepalen. De Boer: “Met de komst van de nieuwe lifecycles eind deze maand, kun je daarin tevens bekijken of je wilt voorsorteren op doorbeleggen of niet. Het gaat ons er niet om dat iedereen gaat doorbeleggen, maar dat je je bewust bent van de keuzes die je hebt en hier op tijd naar kijkt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.