BeFrank maakt groen pensioen inzichtelijk

0

Deelnemers van BeFrank kunnen vanaf nu via het ‘Sustainable Impact Dashboard’ op hun eigen online pensioenpagina bekijken op welke manier hun pensioeninleg bijdraagt aan een schonere planeet. Dat gebeurt aan de hand van drie pijlers: afvalproductie, waterconsumptie en CO2-uitstoot.

Wie pensioen opbouwt bij BeFrank kan zelf zijn manier van beleggen en risicoprofiel kiezen. Pensioendeelnemers die kiezen voor duurzaam beleggen, zien vanaf nu meteen welke impact ze hiermee maken. Jan Hein Rhebergen, commercieel directeur van BeFrank: “Deelnemers die hun eigen beleggingen bekijken, krijgen daaronder nu meteen een overzicht te zien met het effect dat ze hiermee realiseren. Hoeveel liter water op deze manier wordt bespaard bijvoorbeeld. En door dat te vertalen naar aantal douchebeurten maken we het nog tastbaarder.”

‘Duurzaam is een serieuze optie’

Deelnemers die nog niet groen beleggen krijgen de mogelijke impact van duurzaam beleggen te zien als ze de verschillende beleggingsvormen bekijken. “We willen onze deelnemers hiermee laten zien dat kiezen voor duurzaam een serieuze optie is. Maar ze maken zelf de keuze”, aldus Rhebergen.

Impact voor bedrijven

In de toekomst wil BeFrank deze data mogelijk ook gaan communiceren binnen het werkgeversportaal. “Door hier ook impact-data van hun werknemers te presenteren, kunnen werkgevers zien hoe zij als bedrijf samen met hun medewerkers een bijdrage leveren aan een beter milieu via hun pensioenregeling. Die data kunnen ze vervolgens publiceren in hun jaarverslag.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.