Bedrijven kiezen vaker voor zonnepanelen

0

Hoewel het aantal zonnepanelen op woonhuizen blijft toenemen, groeit de toepassing op bedrijfsdaken relatief sneller. Van de 2,3 miljoen zonnepanelen die in de eerste helft van 2018 zijn geïnstalleerd werd ruim de helft op bedrijfsdaken geplaatst, blijkt uit onderzoek van Dutch New Energy Research.

De 2,3 miljoen zonnepanelen die in de eerste helft van 2018 werden geïnstalleerd staan volgens Rolf Heynen, directeur van onderzoeksbureau Dutch New Energy Research, gelijk aan het elektriciteitsverbruik van 170.000 huishoudens en een CO2-besparing van jaarlijks bijna 0,5 megaton. “Zonnepanelen zullen in 2019 al ruim 5% van de Nederlandse stroom produceren. Het tempo waarmee zonnepanelen de afgelopen acht jaar blijven groeien, laat zien dat zonne-energie op weg is de belangrijkste stroombron te worden”, aldus Heynen.

Terugverdientijd

De gemiddelde consument in Nederland blijkt een terugverdientijd van 5 jaar voor zonnepanelen acceptabel te vinden. “Dat is opvallend”, zegt Heynen. “Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat werkt momenteel aan een nieuwe regeling voor zonnepanelen, die uitgaat van een terugverdientijd van 7 jaar.”

Wat verder opvalt in de onderzoeksresultaten, is dat het aandeel zonnepanelen op sociale huurwoningen stevig groeit, maar dat het aantal zonnepanelen op commerciële huurwoningen daarentegen stevig achterblijft.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.