Bedrijfsschaderegeling taxibranche tijdelijk aangepast

0

Adfiz wijst haar leden op een tijdelijke regeling voor de taxibranche, die in nauw overleg tussen Verbond en Verzekeraars en koepelorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer tot stand gekomen. Hierin zijn afspraken gemaakt over het berekenen van de bedrijfsschade.

Door alle coronamaatregelen hebben taxibedrijven vorig jaar minder ritten gemaakt en kregen zij te maken met een forse daling van de omzet. In de bedrijfsschaderegeling taxi zijn nu voor dit jaar afspraken gemaakt over het berekenen van de bedrijfsschade als een taxi dit jaar door een ongeval buiten gebruik is geraakt. Eind 2021 wordt opnieuw beoordeeld of aanpassing van de bedrijfsschaderegeling voor het jaar 2022 noodzakelijk is.

Tweejaarlijks gemiddelde

“Heeft jouw advieskantoor taxibedrijven in de portefeuille, dan is het goed om te weten dat de bedrijfsschaderegeling voor het jaar 2021 is aangepast”, schrijft Adfiz. “Het schadebedrag dat wordt berekend als een taxi buiten gebruik is, is conform de regeling 55% van het gemiddeld opgereden bedrag per dag (gemiddelde dagomzet) van het jaar voorafgaand aan de schadedatum. Omdat door alle coronamaatregelen vorig jaar veel minder gebruik is gemaakt van het taxivervoer is het lastig om tot een realistische berekening te komen. Daarom wordt voor de schades in 2021 het gemiddeld opgereden bedrag over de jaren 2019 en 2020 gehanteerd (een tweejaarlijks gemiddelde).”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.