Bedrijf en medewerkers planten Achmea bos

0

Het planten van een boom moet bij Achmea het cadeau voor (gast)sprekers of medewerkers, zoals de traditionele bos bloemen of fles wijn, gaan vervangen. En voor iedere nieuwe medewerker die in dienst komt bij Achmea, doneert het bedrijf voortaan een boom aan het eigen bos.

Samen met Stichting Buitenfonds en Staatsbosbeheer introduceert Achmea hiervoor de dienst ‘Doneer een boom voor Achmea bossen’. Dit initiatief moet duizenden nieuwe bomen per jaar opleveren. RvB-lid Michiel Delfos van Achmea en directeur Sylvo Thijsen van Staatsbosbeheer verzorgden met de aanplant van een boom de aftrap van de samenwerking.

Volgens de nationale Bossenstrategie moet er in 2030 in totaal 37.000 hectare bos aangeplant zijn. Staatsbosbeheer werkt daar hard aan mee, onder andere via Buitenfonds, dat geld werft voor projecten in natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Achmea steunt Buitenfonds al langer. Zo is Staatsbosbeheer in de winter van 2021/2022 gestart met de aanleg van het eerste Achmea bos in boswachterij Ugchelen-Hoenderloo. In 2022/2023 wordt een tweede Achmea bos geplant als uitbreiding van het Chaamse Bos.

Medewerkers laten kiezen

Naast bomen cadeau geven bij een bijzondere gebeurtenis, kunnen medewerkers ook zelf hun jubileumbudget of eindejaarscadeau inzetten om bomen te planten in de Achmea bossen. De kostprijs van 1 boom is 6,50 euro. De begunstigde ontvangt een certificaat met de vermelding van het aantal bomen. Eén keer per jaar plant Staatsbosbeheer het totaal aantal bomen dat dat jaar door Achmea is gedoneerd op een nader te bepalen plek in Nederland.

De nieuw aan te planten bossen bestaan uit een mix aan bomen (haagbeuk, esdoorn, wintereik, beuk, zoete kers) en struiken (vogelkers, lijsterbes, vuilboom, meidoorn, krent, hulst/taxus), die volgens Staatsbosbeheer ook de biodiversiteit ten goede komt en minder kwetsbaar is voor klimaatverandering.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.