Basic schrapt tijdelijk variabele vergoeding

0

Basic Serviceproviding schaft tot en met 1 juli 2020 de variabele vergoedingen af. Adviseurs kunnen gedurende deze periode een hypotheekaanvraag indienen, zonder dat er sprake is van eventueel bijkomende kosten, indien die aanvraag uiteindelijk niet leidt tot passering.

Met deze maatregel wil Basic dit risico op extra kosten bij hypotheekadviseurs en hun klanten wegnemen. “We vinden het belangrijk dat adviseurs zich in deze onzekere tijd niet druk hoeven te maken over eventuele annuleringen van de klant of het niet accepteren door de geldverstrekker. Met deze maatregel kunnen zij hun hypotheekaanvraag echt onder alle omstandigheden blijven indienen”, schrijft Basic in een toelichting.

Normaliter brengt Basic 225 euro aan kosten in rekening wanneer een hypotheekaanvraag uiteindelijk niet leidt tot passering. Hypotheekadviseurs die zijn aangesloten bij Basic Serviceproviding, betalen geen kosten voor een geslaagde hypotheekaanvraag.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.