Basic schrapt annuleringskosten

0

Basic Serviceproviding brengt niet langer de annuleringskosten van 100 euro in rekening na het annuleren van een hypotheekaanvraag. Hierdoor kan de adviseur zich volgens de serviceprovider volledig focussen op een passend advies, in plaats van het doorbelasten van kosten aan zijn klanten.

Advieskantoren die in het bezit zijn van een Basic-licentie betalen al niets voor een hypotheekofferte. De nu geschrapte annuleringskosten van 100 euro waren van toepassing op een hypotheekaanvraag die niet leidde tot een indicatief voorstel en wanneer het indicatief voorstel niet door de klant werd geaccepteerd. Alleen als de klant het indicatief voorstel heeft geaccepteerd maar er toch voor kiest om niet te passeren, brengt Basic Serviceproviding 225 euro aan annuleringskosten in rekening.

150 advieskantoren

Sinds de introductie van de serviceprovider eind mei dit jaar, zijn er 150 advieskantoren bij Basic Serviceproviding aangesloten. Zij hebben via Basic toegang tot de elf volmachtpartijen van MO.servicing.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.