Bas de Voogd draagt CEO-stokje over aan Michael de Nijs

0

Na ruim 22 jaar leiding te hebben gegeven aan Voogd & Voogd draagt Bas de Voogd (1963) zijn functie als CEO Voogd & Voogd Group per 1 maart 2020 over aan de huidige CFO/COO Michael de Nijs (1968). Als voorzitter van de Raad van Commissarissen blijft Bas de Voogd actief betrokken bij de onderneming.

Door zijn aandeelhouderschap en nieuwe rol als Voorzitter van de Raad van Commissarissen blijft Bas de Voogd ook in de toekomst actief betrokken bij de Voogd & Voogd Group. In deze rol zal hij zich in het bijzonder richten op de strategie en de innovatie van diensten voor klanten van het bedrijf.

“Samen met Michael de Nijs heb ik de laatste 12 jaar het executive team inhoud gegeven. Dat hij mij nu opvolgt is gegeven zijn ervaring, kennis, talenten, energie en passie de meest logische en beste stap voor ons bedrijf”, aldus Bas de Voogd in een toelichting op zijn vertrek. Naast Bas de Voogd zijn ook Michael de Nijs en Five Arrows Principal Investments (Rothschild & Co) aandeelhouder.

Voogd & Voogd Group

De full-serviceprovider op het gebied van schadeverzekeringen beheert in Nederland, voor 20 verzekeraars enerzijds en 5.000 adviseurs anderzijds, ruim 3,3 miljoen polissen van 1,5 miljoen klanten. De serviceprovider incasseert op deze portefeuille 590 miljoen euro premie per jaar en wikkelt meer dan 100.000 schades af. Het bedrijf, waar Diks Verzekeringen en Nationale-Nederlanden Verzekeren Services ook onderdeel van uit maken, is opgericht in 1909 door de overgrootvader van Bas de Voogd en heeft op dit moment zo’n 585 medewerkers.

De Voogd: “Op het moment dat ik het roer overdraag aan Michael verandert de aansturing van het bedrijf niet. In het voorjaar van 2020 zal Michael de Nijs in samenspraak met de Raad van Commissarissen de aansturing van het bedrijf nader afstemmen op hetgeen nodig is om de verdere groei van ons bedrijf op de meest professionele en innovatieve wijze inhoud te geven. Vanzelfsprekend worden ook de Ondernemingsraad en de AFM hierin gekend.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.