Bart Combée lid bestuur Kifid

0

Bart Combée is benoemd tot lid van het bestuur van Kifid. Het bestuur ziet toe op de kwaliteit en onafhankelijkheid van de klachtbehandeling, is eindverantwoordelijk voor de stichting en fungeert als sparringpartner voor de voorzitter Geschillencommissie, tevens directeur van Kifid.

Bart Combée brengt een langjarige ervaring mee als het gaat om consumentengedrag en -belangen. Daarnaast heeft hij ruime bestuurlijke ervaring. Sinds 1 september 2020 is hij voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Inholland. Daarvoor was hij werkzaam als bestuurder bij de Nederlandse Zorgautoriteit en was hij geruime tijd directeur van de Consumentenbond. Combée studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam.

Eerdere benoeming

Deze benoeming komt in de plaats van de eerdere benoeming van Combée. Bij de eerdere benoeming heeft Kifid over het hoofd gezien dat de Consumentenbond naast vertegenwoordiger van het algemeen consumentenbelang ook financiële diensten verleent, waarover consumenten een klacht zouden kunnen indienen bij het financiële klachteninstituut. Een mogelijkheid waarvan tot nog toe overigens geen gebruik is gemaakt; er zijn bij het financiële klachteninstituut nog nooit klachten tegen de Consumentenbond als financiële dienstverlener behandeld.

Statutaire afkoelingsperiode

Combée was tot 1 februari 2019 directeur van de Consumentenbond. De benoeming in juli 2020 voldeed niet aan de statutaire afkoelingsperiode van drie jaar. Het bestuur van Kifid heeft de minister van Financiën een nieuw goedkeuringsbesluit voorgelegd. De minister heeft de benoeming van de heer Combée tot lid van het bestuur van Kifid per 1 augustus 2022 inmiddels goedgekeurd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.