Banken zetten makelaars een hak

0

De banken hebben de gehele makelaarsbranche een hak gezet door het alleenrecht op te eisen bij de  tijdelijke verhuur van particuliere koopwoningen.  Banken doen dat door woningbezitters die hun huis voor een tijdje  willen verhuren, in een hoek te drijven. Zij worden namelijk verplicht of ‘zeer streng aangeraden’ om van maar 3 voorkeursbemiddelaars  gebruik te maken. Dat meldt De Telegraaf. Banken zouden deze praktijk ook hebben bevestigd.

Zo zou ING de hypotheekklanten zonder meer verplichten om naar een van dezelfde drie partijen te stappen. SNS Reaal, Van Lanschot en Obvion hebben soortgelijke afspraken met de bemiddelaars.  De commerciële makelaars zijn daarmee kalltgestellt  en mogen niet meedoen op de tijdelijke verhuurmarkt voor particuliere woningeigenaren. Dat banken zich een dergelijke handelwijze kunnen veroorloven, komt omdat huiseigenaren hun woning alleen tijdelijk mogen verhuren als de hypotheekverstrekker en de opstalverzekeraar akkoord zijn.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.