Banken starten proef met mobiel betalen

0

ABN Amro, ING en Rabobank starten dit jaar een proef om met een mobiele telefoon bij de kassa van winkels te betalen. De drie banken zullen in de zomer een eerste lokale introductie doen in Leiden met een grote groep consumenten, winkels en horecagelegenheden. Vervolgens wordt mobiel betalen gefaseerd ingevoerd.

Om de introductie van mobiel betalen in Nederland in goede banen te leiden, hebben de drie banken het samenwerkingsverband “Mobiel Betalen Nederland” (MBN) geïnitieerd. Steeds meer consumenten hebben een mobiele telefoon met NFC-mogelijkheden (Near Field Communication). Dat betekent dat zij de mobiele telefoon kunnen gebruiken voor het betalen aan de kassa. De veiligheid van de betaling is vergelijkbaar met het huidige pinnen.

De consument rekent af door de mobiele telefoon die geschikt is voor mobiel betalen tegen een contactloze betaalautomaat  te houden. Lage bedragen kunnen direct worden afgeschreven van de bankrekening van de klant,  voor bedragen boven 25 euro is een pincode verplicht. De contactloze betaalautomaat bij de winkelier kan ook direct worden gebruikt voor andere contactloze Maestro of V PAY betalingen met een mobiele telefoon of een contactloze betaalpas.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.