Banken introduceren hypotheek met energiebespaarbudget

1

Een aantal (groot)banken gaan hun klanten bij de aanschaf van een woning actief wijzen op de mogelijkheden van energiebesparende maatregelen. Met de introductie van het Energiebespaarbudget zetten de banken tevens een eerste stap om de hypothecaire financiering hiervan te vergemakkelijken.

ABN Amro, Florius, Rabobank, Triodos Bank en de Volksbank (BLG Wonen, RegioBank en SNS) hebben hierover afspraken gemaakt met het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Dit is de organisatie achter de Nationale Hypotheek Garantie.

Op dit moment zijn er al diverse mogelijkheden voor aanvullende hypothecaire financiering van energiebesparende maatregelen beschikbaar, maar daar wordt volgens de initiatiefnemers nog te weinig gebruik van gemaakt. Daarom nemen deze banken woningverduurzaming voortaan standaard mee in elk hypotheekadviesgesprek bij de aankoop van een woning.

Energiebespaarbudget

Dylan Dresens, directeur beleid en ontwikkeling WEW: “Veel huizenkopers willen hun nieuwe woning verduurzamen, maar weten bij het afsluiten van de hypotheek nog niet precies welke maatregelen ze willen nemen. Daarom introduceren we het Energiebespaarbudget. Klanten kunnen hiermee verduurzaming direct meefinancieren, maar pas later beslissen hoe ze hun nieuwe woning het beste kunnen verduurzamen. Zo maken we de financiering hiervan veel gemakkelijker voor de klant.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.