Bankdirecteuren geven geldles

0

Basisschool De Zon in De Kwakel was dit jaar het toneel van de tweede editie van de Eurowijsdag, een initiatief van de Volksbank. Tijdens deze dag wordt aandacht gevraagd voor het belang van financiële educatie in het basisonderwijs.

Zesentwintig bankmedewerkers, waaronder een groot aantal directieleden zoals CEO Maurice Oostendorp, stonden voor de klas om een Eurowijs gastles te geven. Daarna werden zij door de kinderen van groep 6, 7 en 8 onderworpen aan een vragenvuur. Aan de hand van scherpe en verrassende vragen gingen ze met elkaar in gesprek over de rol en invloed van geld. Want hoeveel zakgeld kregen zij vroeger? Of naar welke school moet je om bankdirecteur te worden? Tot slot volgden de leerlingen een geldspellencircuit, met spellen als goudstaven tillen, vals geld herkennen en euro sjoelen.

Eurowijs

Het lesmateriaal van Eurowijs is speciaal ontwikkeld voor de groepen 1 t/m 8 van het basisonderwijs en voor de onderbouwgroepen van het voortgezet onderwijs. In deze leeftijd komen kinderen vaak voor de eerste keer in aanraking met zakgeld, pinnen en andere geldzaken.  Het doel van Eurowijs is om deze leerlingen kennis te laten maken met geld en de euro. Op een leuke wijze leren de leerlingen over sparen of uitgeven, rekenen met de euro en het verstandig omgaan met geld.

Foto: Ton Nijenhuis, directeur RegioBank, terug in de schoolbanken.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.