Bancaire spaar- en hypotheekportefeuille ASR naar Achmea

0

Achmea neemt een spaarportefeuille met een volume van 1,7 miljard euro en een hypotheekportefeuille met een volume van 1,5 miljard euro die daar tegenover staat, over van ASR bank. De circa 125.000 spaarklanten worden straks bediend door Centraal Beheer.

Voor de bediening van de hypotheekklanten heeft de overname geen gevolgen; ASR blijft voor hen het aanspreekpunt en ook de overeenkomst en de voorwaarden blijven hetzelfde. ASR blijft actief op de hypothekenmarkt en heeft in totaal voor ongeveer 8,2 miljard euro aan hypotheken op de balans staan, waarvan 1,5 miljard euro op de balans van ASR bank. Die 1,5 miljard wordt nu naar de balans van Achmea Bank overgedragen.

ASR ziet de eigen bank niet langer als een kernactiviteit en zet volgens CEO Jos Baeten met deze transactie een cruciale stap in het afbouwen van die bankactiviteiten. Het beëindigen van alle bancaire activiteiten zal naar verwachting in de eerste helft van 2020 afgerond zijn. De bijdrage van ASR bank aan het operationeel resultaat bedroeg 1 miljoen euro in 2017.

Groeistrategie

De overname van de portefeuilles past volgens Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea, bij de strategie van Achmea die onder meer gericht is op groei met pensioenen en pensioendienstverlening en daarmee geïntegreerde bancaire producten en vermogensbeheer. “Deze overname draagt bij door vergroting van schaal van onze bancaire dienstverlening.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.