Award meest innovatieve verzekeringsoplossing wonen / life-events

0

Dit zijn de producten en diensten die dit jaar kans maken op een Gouden Lotus Awards 2022 in de categorie ‘Meest innovatieve verzekeringsoplossing op het gebied van wonen / life-events’: ASN Duurzame Schadeverzekeringen, ARV Credit Life, Scildon Huurverzekering ORV, Verzekerde bankgarantie voor nieuwbouw en de Hypotheek Aflos Verzekering voor bestaande hypotheek.

Advieskantoren kunnen nog tot en met vrijdag 13 mei hun stem uitbrengen en maken daarmee zelf kans op een van de kantoorborrel-pakketten. Elke 25ste stemmer ontvangt bovendien een vacatureplaatsing op InFinance, je hebt het tenslotte al druk genoeg.

Ook dit jaar bestaat de Gouden Lotus verkiezing uit één vragenronde. De vragen zijn opgedeeld in acht categorieën die aan het professionele hypotheekadvies zijn gelieerd:

  • Hypotheekverstrekker & Hypotheekverstrekker <3 jaar
  • Serviceprovider & Serviceprovider <700 kantoren
  • Woonverzekeraar
  • Inkomensverzekeraar
  • ORV-aanbieder
  • Kredietverlener
  • Innovatie (Hypotheekproduct, Verzekeringsproduct, Dienst aan intermediair, Dienst aan consument)

Meest innovatieve verzekeringsoplossing wonen / life-events

Kanshebbers voor een Gouden Lotus Awards 2022 in de categorie ‘Meest innovatieve verzekeringsoplossing op het gebied van wonen / life-events ’ zijn:

 

ASN Bank: productgroep Duurzame Schadeverzekeringen (03-2022)

Sinds kort is het mogelijk om via ASN Bank duurzame woonhuis-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen af te sluiten. In geval van schade worden spullen niet automatisch door nieuwe vervangen. De optie wordt geboden om schade te laten te herstellen of te vervangen met tweedehands of refurbished materialen. De bank werkt voor de verzekeringen samen met ASR schadeverzekeringen. De duurzame schadeverzekeringen bevatten extra dekkingen op het gebied van duurzaamheid. Zo zijn zonnepanelen, laadpalen en groene daken volledig gedekt.

De premie van de verzekeringen wordt volgens het ASN duurzaamheidsbeleid belegd in duurzame bedrijven, projecten en overheden. Twee procent van de premie wordt daarnaast belegd in innovatieve duurzame projecten.

 

Credit Life: ArbeidsongeschiktheidsRisicoVerzekering (ARV) (09-2021)

Credit Life bracht de ArbeidsongeschiktheidsRisicoVerzekering (ARV) op de markt, een basisverzekering met een lage premie en een eenmalige uitkering. De ARV keert eenmalig een bedrag uit als een verzekerde in de IVA terechtkomt. Het uitgekeerde bedrag is eenmalig en vrij besteedbaar. Dus een klant kan er zijn hypotheek (gedeeltelijk) mee aflossen, zodat de maandlasten voortaan een stuk lager worden, maar het geld kan ook gebruikt worden om het huis aan te passen aan een nieuwe situatie.

Scildon: Huurverzekering ORV (04-2022)

Scildon bracht een overlijdensrisicoverzekering op de markt die specifiek gemaakt is voor huurders. De Huurverzekering is ontwikkeld in samenwerking met adviseurs van de kantoren Univé Het Groene Hart, Vixx, KRK, en Geerts Adviesgroep. De Scildon Huurverzekering geeft na overlijden aan de begunstigden recht op een maandelijkse uitkering. De maximale uitkeringsduur is tien jaar. Ook de hoogte van de maandelijkse uitkering in relatie tot de huur kan de verzekeringnemer zelf bepalen.

De Huurverzekering keert na overlijden gedurende de door de klant gekozen termijn maandelijks een bedrag uit. Hiermee kan de huur worden betaald en dat geeft de nabestaanden tijd om hun leven vanuit de bestaande woonsituatie weer op de rit te krijgen en aan de nieuwe financiële situatie te wennen.

 

Nationale Waarborg: Verzekerde bankgarantie voor nieuwbouw (02-2022)

Voorheen was het alleen mogelijk een verzekerde bankgarantie aan te vragen voor bestaande bouw. Nu is het ook mogelijk een verzekerde bankgarantie voor nieuwbouw aan te vragen bij Nationale Waarborg. Een nieuwbouw bankgarantie is standaard 12 maanden geldig ongeacht de passeerdatum en kan eenmalig verlengd worden met nog eens 12 maanden. Nationale Waarborg geeft geen bankgaranties af met garantiebedragen hoger dan 10% van de koop-/aanneemsom.

De optionele verzekering geeft de koper dekking wanneer de koop na het verlopen van de ontbindende voorwaarden niet doorgaat vanwege overlijden, ziekte, onvrijwillige werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of echtscheiding. Wanneer de verkoper de bankgarantie in een van die situaties inroept, keert de verzekering het volledige garantiebedrag uit.

BNP Paribas Cardif: Hypotheek Aflos Verzekering voor bestaande hypotheek (11-2021)

De vernieuwde Hypotheek Aflos Verzekering van BNP Paribas Cardif is sinds november ook aan te vragen bij een lopende hypotheek. Hiermee kunnen adviseurs de verzekering ook op een later, rustiger moment, aanbieden aan hun klanten. Door de aanpassing past de verzekering volgens BNP Paribas Cardif nu ook goed in nazorgtrajecten.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.