Avéro helpt adviseur met cybersecurity

0

Avéro Achmea heeft een 2-daagse opleiding Cyber ontwikkeld, waarmee adviseurs die actief zijn op de zakelijke markt, thuisraken in de wereld van de cybersecurity. Er wordt onder andere kennis opgedaan over de cyberrisico’s die klanten lopen en de mogelijke beveiligingsmaatregelen.

Ook leert de adviseur tijdens deze 2-daagse opleiding Cyber hoe hij deze cyberrisico’s in kaart brengt en dit met de ondernemer kan bespreken. Na het volgen van de opleiding is de adviseur voldoende uitgerust om er ook commercieel actief mee te worden, zegt directeur Jack Hommel in een toelichting.

Grote impact

Uit onderzoek van Centraal Beheer Apeldoorn in november 2018, kwam naar voren dat de helft van het midden- en kleinbedrijf in Nederland al eens te maken heeft gehad met een cyberincident. Hommel: “Dat heeft een grote impact. We zien dat dit voor de meeste adviseurs nog een nieuwe wereld is, maar ook rondom cybersecurity kunnen zij mkb-ondernemers goed adviseren en helpen bij het vergroten van de digitale veiligheid van hun bedrijf. Een cyberincident is een bedrijfsrisico en daarvoor zit de adviseur immers al aan tafel bij het mkb.”

Cyberoplossingen

Naast de opleiding biedt Avéro Achmea verschillende cyberoplossingen om cyberincidenten te voorkomen en schade te beperken. Een daarvan is de cyberverzekering CyberZeker, die de verzekeraar in nauwe samenwerking met herverzekeraar Munich Re ontwikkelde.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.