Autopolis goedkoopst in Dokkum

0

Wie een autoverzekering afsluit, kan dat beter in Dokkum doen dan in Rotterdam. Dat scheelt namelijk zo’n 552 euro per jaar in het voordeel van de Friezen, zo rekende Independer uit.

De vergelijkingssite deed onderzoek naar autoverzekeringen die via het eigen platform werden afgesloten tussen 1 juli 2015 en 30 juni 2016. Er waren grote regionale verschillen te zien. Inwoners van Dokkum betalen de laagste premie voor een WA-autoverzekering: gemiddeld 383 euro per jaar. Rotterdammers zijn voor dezelfde verzekering gemiddeld 935 euro kwijt. Dokkumers blijken ook voor de duurdere WA + beperkt casco- en de volledig cascoverzekeringen gemiddeld het minst te betalen.

Autobezitters betalen in de Randstad traditioneel de hoogste gemiddelde premies. Maar ook daar zijn verschillen te bespeuren. Zo betalen inwoners van Den Haag gemiddeld 836 euro premie.

Doelgroepen

“Premies voor WA-autoverzekeringen worden gebaseerd op schaderisico en op doelgroep”, zegt Barbara de Koning Gans van Independer. “Verzekeraars kijken hierbij naar factoren zoals: gewicht van de auto, leeftijd van de bestuurder, de bevolkingsdichtheid van een postcodegebied en de opgebouwde schadevrije jaren.”

Daar komt volgens haar nog bij dat verzekeraars zich vaak op bepaalde doelgroepen richten. “Val je buiten die doelgroep, dan betaal je meer premie. Daarom is dezélfde consument voor dezélfde verzekering bij de ene aanbieder veel duurder uit dan bij de andere. Dat kan zo honderden euro’s per jaar verschillen. Het is daarom verstandig om verzekeringen van verschillende aanbieders naast elkaar te leggen, voordat je iets afsluit.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.