Autopremies fors in de lift

0

Een nieuwe WA-verzekering voor de auto is gemiddeld 20% duurder geworden dan in december 2015. Voor beperkt cascoverzekeringen is dat een plus van 15% en allrisk verzekeringen + 9%. Dat blijkt uit een premieanalyse van Independer.

De vergelijker verwacht dat ook de verzekeraars die hun premies nog niet hebben verhoogd, dit later in het jaar alsnog zullen doen. Er moet volgens Independer op dit moment voor een nieuw afgesloten autoverzekering gemiddeld 75 euro per jaar meer worden betaald dan eind vorig jaar. Dat is een stijging van ruim 13%.

Jongeren zijn de klos

Jongeren krijgen de grootste premiestijgingen voor hun kiezen. Betaalden ze eind vorig jaar gemiddeld 844 euro per jaar voor een nieuwe autoverzekering, nu is dat 1.012 euro. Dat is een stijging van 168 euro ofwel 20%. WA-verzekeringen stegen het meest voor jongeren. De premie voor nieuwe WA-verzekeringen ligt voor hen nu gemiddeld 23% hoger dan eind 2015.

Verliezen inlopen

De sterke stijging van de premies in de afgelopen maanden doet volgens Independer vermoeden dat verzekeraars gehoor geven aan de oproep van DNB, om de premies van met name WA-verzekeringen te verhogen. De reden hiervoor is dat verzekeraars de afgelopen jaren verlies hebben geleden op autoverzekeringen door niet kostendekkende premies te vragen, mede onder druk van een stevige concurrentiestrijd op prijs.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.