Autopremie jongeren stijgt drie keer zo hard als die van ouderen

0

Jongeren tussen de 18 en 24 jaar worden van alle leeftijdsgroepen het hardst getroffen door de premieverhogingen van autoverzekeringen. Zeker in vergelijking met 65-plussers.

Dat blijkt uit cijfers van vergelijker Independer. Zo was het prijsverschil tussen die twee leeftijdsgroepen voor een autoverzekering eerst nog 826 euro op jaarbasis, twee jaar later is dat verschil opgelopen tot 1.097 euro. Dit komt doordat de oudere ‘slechts’ 42 euro meer is gaan betalen voor zijn verzekering, terwijl de jongere een veel grotere stijging voor zijn kiezen kreeg. Hierdoor is de premiestijging voor jongeren ruim drie keer zo snel gegaan als voor ouderen en dat in slechts twee jaar tijd.

Stijging van 22,5% in twee jaar

Menno Dijcks, expert autoverzekeringen van Independer: “Op dit moment betaalt een jongere gemiddeld 313 euro meer dan twee jaar geleden. Dat is een stijging van maar liefst 22,5%. Dit komt neer op een premie van 1.701 euro per jaar; zo’n 152 euro per maand. Voor 65-plussers was deze stijging ‘slechts’ 7,4%, dus drie keer zo laag. Dat er een verschil is met de premie van een 65-plusser, is op zich niet gek. Jongeren betalen namelijk altijd al relatief meer dan oudere en meer ervaren automobilisten. Maar deze verschillen zijn wel heel hard toegenomen. De groep 18- tot en met 24- jarigen betaalt nu op jaarbasis maar liefst 1.097 euro meer dan 65-plussers. De verschillen met andere leeftijdsgroepen lijken door de jaren heen alleen maar verder op te lopen. Je vraagt je dan ook af of jongeren op een gegeven moment nog wel genoeg geld hebben om een auto te kunnen verzekeren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.