Autopolis luxegoed jongeren

0

Vergelijkingssite Geld.nl analyseerde de gegevens van 25.000 consumenten die op de website een vergelijking maakten voor hun autoverzekering. Hieruit blijkt dat automobilisten tot 21 jaar gemiddeld 2.007 euro per jaar aan premie betalen. Het gemiddelde van alle bestuurders ligt op 944 euro per jaar.

Automobilisten tussen de 21 en 25 jaar zijn iets goedkoper uit, maar betalen volgens Geld.nl ook nog steeds gemiddeld 1.371 euro per jaar aan autopremie. Vanaf 25 jaar betalen automobilisten met gemiddeld 928 euro per jaar ineens veel minder premie.

Op zichzelf is het niet vreemd dat een beginnend bestuurder met een hogere premie start, zegt directeur Amanda Bulthuis van Geld.nl. “Als beginnend bestuurder heb je weinig of geen schadevrije jaren en omdat je nog niet zoveel ervaring op de weg hebt, is de kans op schade groter. Maar ruim tweeduizend euro per jaar is natuurlijk dramatisch als je jong bent.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.