Autopolis koppelen aan een persoon

0

Bij zelfrijdende voertuigen wijzigt de positie van de bestuurder van het voertuig naar die van een inzittende. De vraag is volgens het Verbond van Verzekeraars dan ook of een verzekeringssysteem gekoppeld aan de persoon in plaats van aan het voertuig in zo’n situatie – en die van deelauto’s – niet passender is.

Dat schrijft het Verbond van Verzekeraars aan de Kamerleden die zitting hebben in de vaste Kamercommissie Infrastructuur en Water. Daar staat donderdag 18 januari een wetswijziging op de agenda die het mogelijk maakt te experimenteren met autonome voertuigen.

In gesprek over regelgeving

Het Verbond vraagt in de brief aandacht voor de positie van slachtoffers en bestuurders. “Ook zelfrijdende voertuigen kunnen ongevallen veroorzaken waarbij slachtoffers vallen. De schade van die slachtoffers moet dan net als nu snel en goed geregeld worden via een verzekering. We gaan graag in gesprek met de minister over regelgeving om dat vast te leggen.”

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
Facebook, Twitter en/of LinkedIn

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.