Autopolis via Facebook Messenger

0

Al chattend via Facebook Messenger een auto verzekeren , dat is nu mogelijk via robo-verzekeraar Sluiteenverzekering.nl. De chatbot voor het vergelijken en afsluiten van een autoverzekering is een initiatief van Risk.nl. Vandaag is de chatbot in bèta-versie live gegaan.

Voor het vergelijken en berekenen maakt de chatbot gebruik van SoftRules, de Business Rules Engine die Risk zelf ontwikkelt. Het bedrijf verwacht dat in de nabije toekomst veel meer verzekeringen via een chatbot of robotadviseur afgesloten kunnen worden.

Execution only

Mensen die gebruik willen maken van de nieuwe dienst zoeken in Facebook Messenger Sluiteenverzekering.nl op. Met een simpel ‘Hoi’ wordt vervolgens de chat gestar. Risk: “Een deel van de informatie is dan al bekend via de openbare gegevens op het Facebookaccount. De chatbot stelt een aantal aanvullende vragen en gaat meer dan 20 autoverzekeringen vergelijken, waarvan de top drie wordt getoond. De chatbot biedt de verzekeringen alleen op basis van execution only aan.

Innovatief

Risk heeft al diverse innovatieve verzekeringsconcepten op zijn naam staan. Pay-how-you-drive proposities, zoals VOOROP.nl, zijn er al enkele jaren af te sluiten. Binnenkort lanceert het bedrijf een concept waarbij het aanbod van verzekeringen is gebaseerd op de individuele lifestyle van de verzekerde.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.