Automotive groeimotor schademarkt

0

Volgens het Marktrapport Schade 2020 van data- en adviesbureau Baken Adviesgroep is de Schademarkt in 2019 met 2,3% gegroeid en bereikt daarmee een omvang van 6,6 miljard euro. In zowel het Particuliere als Zakelijke segment is de Motorbranche een belangrijke drijver achter deze groei.

Het Marktrapport wijst verder uit dat de groei in de Particuliere markt 2019 breed wordt gedragen. In vrijwel elke productgroep – met uitzondering van pleziervaartuigen – is het premievolume vorig jaar omhooggegaan.

Verkeersletsel belangrijk speerpunt

Het premievolume in de Motorbranche is de afgelopen jaren snel gestegen door een combinatie van premieverhogingen en groei van het wagenpark. Baken Adviesgroep: “Het Nederlandse vrachtwagenpark laat daarbij na jaren van krimp, vanaf 2017 een flinke omkeer zien. Tussen 2001 en 2017 liep het aantal vrachtwagens met 25% terug tot 62.000. Opmerkelijk genoeg keerde deze trend in 2018 om en nam het aantal vrachtautoverzekeringen met +0,7% toe. Verkeersletstel blijft een speerpunt in de Motorbranche. Het aantal verkeersdoden lag in 2018 18% hoger dan in het meest veilige jaar 2013.”

Marktrapport Schade 2020

In het Marktrapport Schade 2020 geeft Baken Adviesgroep inzicht in de laatste ontwikkelingen op de Nederlandse Schademarkt. In kaart gebracht worden onder andere concurrentiepositie en marktaandelen van de concerns, macro-economische analyses, disruptieve trends en de prognose van het premievolume voor de komende vijf jaar per productgroep. Baken Adviesgroep: “Ontwikkelingen als vergrijzing, digitalisering en internationale spanningen zorgen voor een interessante én uitdagende toekomst voor de verzekeringsmarkt.”

Eerder deze week kwam ook het Marktrapport Inkomen 2020 uit:

Inkomensmarkt wacht vijf lastige jaren

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.