Automatische renteaanpassing Aegon

0

Aegon past de hypotheekrente voor alle klanten voortaan automatisch aan zodra een hypotheek in een lagere tariefklasse valt. Uitzondering hierop is de groep klanten met een spaarhypotheekvorm.  Bij die hypotheekproducten wordt de rente pas aangepast na overleg met de klant.

Aegon is al een jaar geleden gestart met het automatisch aanpassen van de hypotheekrente zodra een hypotheek in een lagere tariefklasse valt. Dit is gefaseerd per hypotheekproduct in het afgelopen jaar ingevoerd. Zodra de klant in aanmerking komt voor verlaging, past Aegon het rentetarief aan en informeert de klant. Voor circa 12.000 klanten van Aegon heeft de automatische renteaanpassing inmiddels al een financieel voordeel opgeleverd.

Een hypotheek kan in een lagere tariefklasse komen door bijvoorbeeld de reguliere aflossing, een extra aflossing, of een hogere woningwaarde. In de ‘Mijn Aegon’ omgeving kunnen klanten zien in welke tariefklasse ze zitten en hoe laag de rente kan worden voor hun hypotheek. Ook is hier meer informatie te vinden over de automatische renteaanpassing.

Spaarhypotheek

Voor de groep klanten met een spaarhypotheekvorm past Aegon de rente pas aan na overleg met de klant. Het is voor deze klanten namelijk niet altijd gunstig als de hypotheekrente daalt, omdat de premie of inleg van het gekoppelde product dan stijgt. Deze klanten krijgen eerst een aanpassingsvoorstel met daarbij informatie over de gevolgen voor hun inleg of premie. “Zo kunnen klanten, al dan niet samen met hun adviseur, een afgewogen beslissing maken”, aldus Matthijs Hofstede, directeur Hypotheken bij Aegon.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.