Automatische overstromingsdekking bij ASR

0

ASR breidt de verzekeringen voor gebouwen en roerende goederen uit met een overstromingsdekking. Door deze automatische uitbreiding van de huidige neerslagdekking, zijn zowel particulieren als zakelijke klanten vanaf 1 januari 2020 automatisch beter verzekerd voor schade bij overstromingen.

De automatische uitbreiding van de huidige neerslagdekking dekt de schade door water dat onvoorzien het gebouw is binnengedrongen, als gevolg van overstroming door het falen van een niet-primaire waterkering. Dit zijn alle waterkeringen die niet als primair zijn opgenomen in de Waterwet, bijvoorbeeld keringen langs regionale rivieren of kanalen.

Voor de particuliere verzekeringen wordt de dekking opgenomen in de voorwaarden van de Woonhuis-, Inboedel- en Recreatiewoningverzekering. Voor de zakelijke verzekeringen wordt de dekking opgenomen in de voorwaarden van de (agrarische) Bedrijfsgebouwen-, Roerende Zaken- en Inventaris-Goederenverzekering.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.