Automatisch lagere risico-opslag bij NN

0

Nationale-Nederlanden Bank gaat eind 2018 de hypotheekrente automatisch verlagen wanneer een aflossende klant tijdens de rentevaste periode in aanmerking komt voor een lagere risico-opslag. Voor klanten met een (bank)spaarhypotheek past NN Bank de risico-opslag niet automatisch aan.

Bij spaarhypotheken is deze keuze gemaakt omdat het niet voor alle klanten gunstig uitpakt wanneer de hypotheekrente daalt. “Door aflossingen of een hogere spaarwaarde kunnen ook deze klanten een lagere risico-opslag krijgen, maar zij kunnen hierover het beste advies inwinnen bij hun adviseur”, aldus NN.

Tijdens de rentevaste periode kunnen klanten straks ook een lagere risico-opslag krijgen als hun woning meer waard is geworden. De klant moet deze waardestijging aantonen met een taxatierapport of de actuele WOZ-waarde. Tot slot wordt ook het aantal tariefklassen uitgebreid.

Tijdpad

NN Bank voert het nieuwe beleid eind dit jaar in voor alle lopende en nieuwe hypotheken. Klanten met een Delta Lloyd hypotheek worden eerst toegevoegd aan de systemen van Nationale-Nederlanden. In de loop van 2019 gaat ook voor deze klanten gelden dat tijdens de rentevaste periode de risico-opslag automatisch verlaagd wordt, als ze hiervoor door aflossing in aanmerking komen. Ook kunnen zij dan een lagere rente krijgen bij een hogere spaar- of woningwaarde.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.