‘Autokleur van invloed op premie Reaal’

0

Met een zwarte auto zijn consumenten voor een autoverzekering van Reaal, Route Mobiel en Zelf duurder uit dan met een groene, gele of blauwe auto.

Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond naar de invloed van de kleur van een auto op de premie van de autoverzekering. Vanaf mei speelt kleur geen rol meer bij de polissen van Route Mobiel en Zelf. Andere autoverzekeraars gebruiken de autokleur niet als premiefactor.

WA-verzekerden betalen voor zwarte auto’s bij Reaal (Direct-polis) tot 9% meer dan voor dezelfde blauwe, gele en groene auto’s. Bij Route Mobiel en Zelf.nl is het verschil voor deze kleuren 4 tot ruim 8%, afhankelijk van autotype en aantal schadevrije jaren. Autobezitters afrekenen op kleur is volgens de Consumentenbond niet te verklaren aan verzekerden.

Bart Combée, directeur Consumentenbond: “Als je meer schade rijdt, wordt dit al afgestraft via de bonus-malusladder, het is dubbelop om consumenten ook nog eens extra te laten betalen omdat ze een bepaalde kleur auto hebben. Wij pleiten al jarenlang voor meer openheid over het premiebeleid van verzekeraars, maar ze weigeren dit.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.