‘Autobezitters switchen weinig van verzekeraar’

0

Vergelijkingssite Autoverzekering.nl concludeert uit onderzoek dat 33% van de Nederlandse autobezitters nog nooit is geswitcht van autoverzekeraar en 35% van de autobezitters die een Allrisk verzekering heeft, zit al meer dan tien jaar bij dezelfde verzekeraar.

Frederik van der Veen, CEO van Autoverzekering.nl: “Als je lang niet overstapt weet je zeker dat je een dief bent van je eigen portemonnee. Je hebt of een te hoge dekking voor een auto die het al niet meer waard is, of je kunt gemakkelijk dezelfde voorwaarden krijgen voor een betere prijs.”

WA-verzekering

“Autobezitters met een WA-verzekering stappen gemiddeld vaker overstappen”, zegt Van der Veen. “Een WA-verzekering is de minimale dekking als je een auto hebt. Je bent alleen verzekerd voor schade die je bij een ander veroorzaakt, waardoor de polisvoorwaarden tussen verzekeraars amper verschillen. De maandelijkse premie kan wel flink verschillen, waardoor je met een WA-verzekering makkelijk veel kunt besparen door te vergelijken en een nieuwe verzekering te kiezen.”

Minder trouwe klanten

Dat WA verzekerden minder trouwe klanten zijn dan Allrisk verzekerden komt volgens Van der Veen ook duidelijk naar voren als je het switch-gehalte van deze groepen vergelijkt. “Van de autobezitters met een Allriskverzekering zit 35% al langer dan 10 jaar bij dezelfde verzekeraar. Bij Beperkt Casco verzekerden is dit 28% en bij WA maar 23%. Ook opvallend is dat een groot deel van de autobezitters die niet weten bij wie zij verzekerd zijn, afgelopen jaar nog is gewisseld van verzekeraar. Wellicht zijn dit doorgewinterde overstappers die het vinden van de best passende voorwaarden tegen de scherpste premie belangrijker vinden dan de naam van de verzekeraar waar hun contract loopt.”

Andere dekking, andere voorkeuren

Autobezitters met een WA-verzekering kiezen sneller voor prijs, terwijl bij andere dekkingen de nadruk meer ligt op de polisvoorwaarden. Van der Veen: “Je kiest voor een Allriskverzekering als je voor (bijna) alle schade aan je auto verzekerd wilt zijn, in dat geval zijn de polisvoorwaarden vaak belangrijker dan de prijs en geldt ook: hoe ruimer de vergoeding, hoe hoger de premie.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.