Augustus: 28% minder hypotheekakten

0

In augustus passeerden notarissen 28% minder hypotheekakten. Hoewel het aantal hypotheekakten daarmee opnieuw fors minder was dan in dezelfde maand vorig jaar, was de afname in augustus minder groot dan eerdere maanden. In die maanden lag dat percentage meestal boven de 40%.

De notarissen zagen het aantal overdrachtsakten in augustus met 9% afnemen. Ook dit percentage ligt volgens de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) voor het eerst dit jaar onder de 10%. Notarissen passeerden de afgelopen maand in totaal 130.000 akten, 9.000 minder dan in augustus 2022. Opnieuw zijn de hypotheekakten daarvan de belangrijkste oorzaak.

Testamenten en vooral levenstestamenten blijven het onverminderd goed doen met een plus van respectievelijk 10 en 19 procent. Na een slechte start in het eerste kwartaal blijft het aantal nieuwe bv’s sindsdien toenemen. Afgelopen maand bedroeg die stijging 9%.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.