Attens en Syntrus accepteren UWV verzekeringsbericht

0

In navolging van 26 andere partijen hebben ook Attens Hypotheken en Syntrus Achmea Hypotheken de Inkomensbepaling Loondienst opgenomen in hun acceptatiebeleid. Het toetsinkomen voor mensen in loondienst wordt dan berekend op basis van de gegevens uit het UWV verzekeringsbericht.

De Inkomensbepaling Loondienst is een methode om het toetsinkomen te berekenen voor mensen in loondienst. De inkomensgegevens van de hypotheekaanvrager uit het UWV verzekeringsbericht vormen de bron waarmee het maximale inkomen wordt vastgesteld en waarmee het toetsinkomen wordt berekend.

Met de Inkomensbepaling Loondienst is de adviseur niet meer afhankelijk van de werkgeversverklaring, die gedurende het aanvraagtraject gemiddeld genomen 2,4 keer moet worden aangeleverd door een klant. Het UWV verzekeringsbericht is 24/7 door de klant zelf te downloaden van de site van het UWV en dat betekent ook dat hij of zij niet meer bij de werkgever hoeft aan te kloppen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.