Athora verkoopt Actiam aan Cardano Group

0

Pensioen-, risico- en vermogensbeheerspecialist Cardano Group neemt duurzaam vermogensbeheerder Actiam over van verzekeraar Athora Netherlands, inclusief de 80 medewerkers. Onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder en medewerkersvertegenwoordiging wordt de overname in het eerste kwartaal van 2022 geëffectueerd.

Actiam is een vermogensbeheerder met een lange staat van dienst op het gebied van duurzaam beleggen. Namens een breed scala aan beleggers, waaronder verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en banken, beheert het ruim 21,5 miljard euro. Een belangrijk onderdeel van de transactie is een tienjarige overeenkomst voor het beheer van circa 15 miljard euro aan vermogen van Athora Netherlands. Na afronding zal Cardano voor meer dan 58 miljard euro aan vermogen beheren en werk bieden aan circa 500 mensen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Duurzaamheid

Harold Naus, CEO van Cardano Nederland: “Wij zijn bijzonder verheugd over deze transactie. Duurzaamheid en maatschappelijke impact vormen de kern van de cultuur van Cardano en de manier waarop we ons bedrijf leiden. Actiam is een ‘pure-play’ duurzame belegger met een uitstekend track-record, een uitmuntende reputatie en gedreven medewerkers met diepe expertise. Samen geven we optimaal invulling aan onze ambitie om duurzame totaaloplossingen te bieden aan pensioenfondsen en andere langetermijnbeleggers, waarmee we hun financiële en maatschappelijke resultaten op lange termijn maximaliseren. Dankzij de tienjarige overeenkomst met Athora Netherlands krijgen we bovendien de gelegenheid de gezamenlijke expertise van Actiam en Cardano in te blijven zetten voor de klanten van Athora Netherlands.”

Gecombineerde kennis

Jan de Pooter (foto), CEO van Athora Netherlands: “Wij zijn verheugd dat wij een tienjarig partnerschap zijn overeengekomen. In Cardano zien wij de ideale nieuwe eigenaar voor Actiam omdat wij kunnen profiteren van de op het gebied van pensioenen, we de service en het productaanbod aan onze klanten versterken en omdat het een uitstekend nieuw onderkomen is voor de medewerkers van Actiam.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.