Athora Netherlands tevreden ondanks negatief nettoresultaat

0

Volgens Jan de Pooter (foto), voorzitter Raad van Bestuur Athora Netherlands, heeft de verzekeraar het jaar 2021 afgesloten met een sterke kapitaalpositie – mede dankzij een extra kapitaalinjectie van de Athora Group van 325 miljoen euro ter ondersteuning van de strategische doelstellingen.

Het nettoresultaat steeg van minus 47 miljoen naar minus 27 miljoen euro. De Pooter: Dit is vooral te danken aan hogere beleggingsopbrengsten en lagere bedrijfskosten. De solvabiliteitsratio verbeterde tot 180%. Het bruto premie-inkomen steeg van 1.764 miljoen in 2020 tot 2.167 miljoen euro afgelopen jaar. Het succesvolle merk Zwitserleven PPI bleef groeien in beheerd vermogen met 548 miljoen naar 1,6 miljard euro.Daarnaast is Athora Netherlands verkozen als de meest duurzame verzekeraar van Nederland door de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO).”

Hefbomen

“We hebben onze langetermijnambities voor 2025 opgevoerd op basis van drie hefbomen: verhoogde groei, beter investeringsrendement en een vereenvoudigd bedrijfsmodel. In dat opzicht vormt de succesvolle verkoop van vermogensbeheerder Actiam aan Cardano in combinatie met een strategisch partnerschap voor de lange termijn een belangrijke mijlpaal in onze strategie: focussen op pensioenoplossingen en onze organisatie verder vereenvoudigen”, zegt De Pooter.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.