Athora en NN nemen Vivat over

0

Het investeringsbedrijf Athora heeft voor een niet bekend gemaakt bedrag Vivat gekocht van Anbang. Nationale-Nederlanden neemt, als de verkoop is afgerond, voor 416 miljoen euro de schadetak van Vivat over van Athora.

Athora is in Bermuda gevestigd bedrijf dat al enige tijd in verschillende Europese landen actief is in levensverzekeringen. Volgens CEO Michele Bareggi blijven de merken Zwitserleven en Reaal bestaan.

Niet-Leven

Lard Friese, CEO van NN Group: “Na de overname van Delta Lloyd in 2017 is dit een nieuwe stap in het versterken van onze niet-Leven activiteiten in Nederland. In de huidige competitieve markt is omvang van essentieel belang om aantrekkelijk te blijven voor de klant. Bovendien vergroot dit onze mogelijkheden om te investeren in digitalisering en innovatie.”

FNV Finance

Fred Polhout, bestuurder van FNV Finance: “De 2.600 werknemers van Vivat verkeerden al tijden in onzekerheid over hun toekomst over de verkoop van de organisatie. Nu de koop vanochtend bekend is gemaakt, roepen wij de partijen op om zo snel mogelijk goede afspraken te maken over de toekomst van de medewerkers. Wij vinden dat de continuïteit van de werkgelegenheid een zwaarwegende factor moet zijn. Niet alleen het belang van de eigenaar om zo veel mogelijk geld te genereren bij verkoop en de belangen van de klanten moeten meewegen. De afgelopen jaren is door de Vivat-medewerkers keihard gewerkt om het bedrijf te brengen waar het nu is. Behoud van werkgelegenheid is voor hen van levensbelang.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.