Assurantiebedrijven Rivez en Zuiderhuis samen verder

0

Rivez Assurantiën & Risicobeheer en Zuiderhuis Assurantiën bundelen vanaf 1 januari 2022 hun krachten. De nieuwe combinatie maakt deel uit van het Söderberg & Partners netwerk, is goed voor zo’n 20 miljoen euro omzet en telt na de samenvoeging 170 medewerkers. 

Beide bedrijven zijn allround assurantie-adviesbedrijven voor particulieren en bedrijven en leveren daarnaast financiële diensten op het gebied van hypotheken en pensioen. Rivez heeft onder andere kantoren in Helmond, Venlo en Veghel. Zuiderhuis is actief in Weert, Deurne, Horn en Roermond. Zowel Rivez als Zuiderhuis beschikken over een eigen assuradeurenbedrijf, die recent zijn aangesloten bij het Centraal Volmachtbedrijf.

Capaciteit om te groeien

Rivez directeuren Gerard Groot en Wiljon Schepers zijn blij met de samenvoeging van Rivez en Zuiderhuis. “Beide bedrijven vullen elkaar aan. Rivez is van huis uit meer gespecialiseerd in bedrijven en vastgoed. Zuiderhuis is dat juist op het gebied van agrarische bedrijven en particulieren. Zowel op het gebied van management als verzekeringsspecialisten breiden we stevig uit. In deze tijd van schaarste op de arbeidsmarkt is dat ook een enorm pluspunt.”

Voergroep Zuid

Zuiderhuis is nu nog volledig onderdeel van Voergroep Zuid, die ook na het samengaan als aandeelhouder betrokken blijft. Voergroep Zuid behoort tot de top 5 mengvoederbedrijven in Nederland. CEO Ronald van de Ven: “Het versterken van de positie van ons verzekeringsbedrijf is in het belang van onze leden. Met het samengaan van Rivez en Zuiderhuis ontstaat één van de krachtigste assurantiebedrijven van Zuidoost-Nederland dat bovendien de potentie heeft om verder door te groeien. Met deze versterking leggen we als Voergroep Zuid een stevig fundament onder onze strategische plannen.

Söderberg & Partners

In 2019 ging Rivez een partnership aan met het Zweedse Söderberg & Partners, waarmee beide bedrijven hun marktpositie konden verstevigen en hun groeistrategie versnellen. Voor Söderberg & Partners is de samensmelting van beide kantoren een bijzondere gebeurtenis, laat CEO Roland Goldman weten. “Dat we onze bestaande partner Rivez samen met Zuiderhuis tot een van de krachtigste assurantiebedrijven in de regio Zuidoost Nederland kunnen vormen is bijzonder. Beide organisaties zagen zelf de voordelen van de gecombineerde regiodekking en daar staan wij volledig achter. De ervaring, kracht en capaciteit die we hiermee behalen biedt mooie kansen en past binnen onze strategische doelstellingen.’’

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.