ASR ziet resultaat stijgen

0

Topman Jos Baeten zegt dat ASR solide prestaties heeft behaald over de eerste negen maanden van 2017. Het operationeel resultaat steeg met 23,6% tot 550 miljoen euro.

Baeten: “Wij zijn tevreden met de resultaten in de eerste negen maanden van het jaar. Ook het derde kwartaal laat een verbetering zien ten opzichte van vorig jaar. Daarmee zetten we de goede resultaten van het eerste helft van het jaar door. Het operationeel rendement op het eigen vermogen bedraagt ruim 16% en overtreft onze doelstelling. De combined ratio is in de eerste negen maanden van dit jaar, met 94,5%, beter dan de doelstelling. In P&C zien we na een uitzonderlijk lage schadelast eerder dit jaar, dat deze in het derde kwartaal is toegenomen door enkele grote schades en het seizoenspatroon in onze reisverzekeringsactiviteiten.”

Generali

“De aangekondigde overname van Generali Nederland past goed in onze strategie om naast organische groei ook te groeien door middel van overnames van middelgrote en kleinere verzekeraars in Nederland”, aldus Baeten.

Leven

“De bruto geschreven premies nemen over de eerste drie kwartalen toe tot 3.096 miljoen euro”, aldus Baeten. “Dit is een toename van 3,2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, indien wordt geabstraheerd van de eenmalige koopsommen in 2016 in het segment Leven in verband met de overnames van een groot pensioencontract en de uitvaartportefeuille NIVO (totaal 518 miljoen). In het segment Leven blijven de bruto geschreven premies, zonder de eenmalige koopsommen, nagenoeg gelijk op 1.146 miljoen.”

In het segment Schade stijgen de bruto geschreven premies in de eerste drie kwartalen naar  2.043 miljoen euro, een stijging van 5,3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Baeten: “Het operationeel resultaat van segment Schade en van de niet-verzekeringsactiviteiten liggen in het derde kwartaal van 2017 in lijn met het derde kwartaal van vorig jaar. De schadelast voor reis- en recreatieverzekeringen is in Q3 traditioneel hoger dan in de andere kwartalen. Het segment Leven laat in het derde kwartaal een operationeel resultaat zien van 152 miljoen euro, een toename van  22 miljoen ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar. Deze toename wordt – net als eerdere kwartalen – vooral veroorzaakt door hogere beleggingsresultaten, die deels teniet worden gedaan door een daling van zowel de kostendekking als het resultaat op sterfte doordat een deel van de portefeuille krimpt.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.