ASR verkoopt Vastgoed Ontwikkeling

0

ASR heeft in Meijer Realty Partners (MRP) de geschikte overnamekandidaat gevonden voor het bedrijfsonderdeel Vastgoed Ontwikkeling. In augustus 2015 kondigde de verzekeraar aan dat vastgoedontwikkeling niet langer behoorde tot de strategische kernactiviteiten van het bedrijf.

Een aantal vergevorderde projecten van het ontwikkelbedrijf wordt door ASR zelf afgerond. Deze projecten zijn ondergebracht in de nieuwe entiteit ASR Vastgoed Projecten, die onder leiding staat van Dick Gort. De verzekeraar zal geen nieuwe vastgoed ontwikkelprojecten meer aangaan.

MRP neemt per eind april 2016 de volgende projecten van ASR over: De Zuid Norfolk in Scheveningen, de herontwikkeling van de Kruisvaartkade in Utrecht, de volgende fasen in het woningproject Meerrijk in Eindhoven, de Catharinasteeg/Aalmarkt in Leiden, het Osdorpplein in Amsterdam, het Prisma Bedrijvenpark in Bleiswijk, Oosterheem in Zoetermeer en de ontwikkelopdracht voor Post Utrecht in het voormalige postkantoor aan de Utrechtse Neude.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.