ASR schrapt bestuursfuncties Bergstein en Verwoest

0

ASR wijzigt per 1 februari 2019 de bestuursstructuur. Als gevolg daarvan komen de bestaande Chief Operating Officer-posities (COO) te vervallen. Door de nieuwe structuur kan het bedrijf naar eigen zeggen slagvaardiger optreden bij mogelijke toekomstige overnames.

Vanaf 1 februari 2019 bestaat de Raad van Bestuur van ASR uit drie leden: de CEO, de CFO en een nieuw te benoemen derde lid. Daarnaast wordt een Business Executive Committee (BEC) in het leven geroepen. Dat comité bestaat uit de leden van de RvB, de Chief Risk Officer (CRO) en senior managers, die een aantal aandachtsgebieden vertegenwoordigen. De volgende aandachtsgebieden zijn in het BEC vertegenwoordigd: Service Books (Individueel Leven & Uitvaart), AOV & Zorg, Schade, Hypotheken, Pensioenen, Vermogensbeheer en Innovatie & Digitaal.

Next step

Het bedrijf acht de wijziging van de bestuursstructuur nodig voor de volgende stap in de uitvoering van de onlangs aangescherpte strategie en doelstellingen. In ‘goed onderling overleg’ is besloten dat COO Karin Bergstein en COO Michel Verwoest hun carrières buiten ASR zullen voortzetten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.