ASR rondt overname Loyalis af 

0

ASR heeft de overname van Loyalis afgerond. Aan alle voorwaarden die aan de overname gesteld zijn is voldaan, zoals de verklaring van geen bezwaar van DNB en de goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt. Nu de overname is afgerond zet Loyalis in op verdere groei als inkomensverzekeraar en het uitbreiden van de dienstverlening op het gebied van duurzame inzetbaarheid.  

ASR, Loyalis en APG kondigden december vorig jaar de overname van Loyalis aan. Het schadeverzekeringsbedrijf van Loyalis blijft gevestigd in Heerlen en blijft onder de naam Loyalis actief. De nieuwe eigenaar wil Loyalis verder laten groeien als inkomensverzekeraar. Jos Baeten, CEO van ASR: “Daarnaast krijgen klanten toegang tot aanvullende diensten op het gebied van duurzame inzetbaarheid, door de kennis en samenwerkingsverbanden die wij hebben op het gebied van vitaliteit, preventie en re-integratiebegeleiding. Ook zullen we in de toekomst blijven samenwerken met APG op het gebied van kennisdeling, productontwikkeling en klantbediening. Inmiddels zijn we gestart met de voorbereidingen van de integratie van de levenactiviteiten van Loyalis. De volledige integratie zal gefaseerd plaatsvinden en naar verwachting uiterlijk in 2020 zijn afgerond.” 

AOV 

“Deze overname past in de kern van onze strategie”, zegt Baeten. “ASR speelt met het merk De Amersfoortse een leidende rol op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, met een focus op duurzame inzetbaarheid. De overname van de complementaire portfolio van Loyalis versterkt de onze marktpositie en biedt ons kansen om in nieuwe segmenten verder te groeien. Klanten van Loyalis kunnen erop vertrouwen dat de dienstverlening en de solide bedrijfsvoering onverminderd zullen worden voortgezet.” 

Nieuwe fase 

Gerard van Olphen, bestuursvoorzitter APG Groep: “Met de afronding van de overname van Loyalis door ASR breekt een nieuwe fase aan. Zowel voor iedereen bij Loyalis als voor ons. We nemen met een dubbel gevoel afscheid. Enerzijds omdat we jaren goed en prettig hebben samengewerkt, anderzijds omdat het een bewuste strategische keuze is om Loyalis te verkopen. APG kan zich daardoor meer richten op zijn primaire taken zoals pensioenuitvoering en het vermogensbeheer voor onze pensioenfondsen.” 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.