ASR opnieuw opgenomen in Dow Jones duurzaamheidsindex

0

ASR is dit jaar opnieuw opgenomen in de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World Index) en de Dow Jones Sustainability Europe Index (DJSI Europe Index), de indices die op wereld- en Europees niveau bedrijven monitoren op duurzaamheid. Hiermee behoort ASR tot de 10% meest duurzame verzekeraars wereldwijd.

S&P Dow Jones Indices, het onderdeel van S&P Global dat de indices publiceert, beoordeelt ieder jaar beursgenoteerde bedrijven op hun milieu- (E), sociale- (S) en economische (G) prestaties. De top 10% van de best scorende bedrijven in elke sector wordt genoteerd in de index. ASR behaalde een score van 82 punten op een maximum van 100. Onderverdeeld naar de drie verschillende parameters: milieu (75), sociaal (85) en economisch (83). Op basis van de behaalde resultaten behoort ASR met zijn duurzaamheidsbeleid tot de top van de Europese én de wereldwijde markt. Het is het derde opeenvolgende jaar dat ASR is opgenomen in de World index en het tweede opeenvolgende jaar dat ASR ook is opgenomen in de Europese index.

Duurzaamheidsprestaties

CEO Jos Baeten: “We zijn blij dat ASR wederom in zowel de Europese als de wereldwijde Dow Jones Sustainability Index wordt opgenomen. Twee toonaangevende indices op het gebied van duurzaamheid. Deze erkenning is mooi en bevestigt onze inspanningen die we doen voor klanten, aandeelhouders, medewerkers en de samenleving. Tegelijkertijd is dit een ambitie die nooit eindigt. We blijven ons dan ook inzetten om onze duurzaamheidsprestaties te verbeteren en nog meer duurzame waarde te creëren voor al onze stakeholders.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.