ASR neemt OV-specialist Veherex over

0

ASR Nederland neemt arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Veherex over. Het gaat om een portefeuille met 35.000 polishouders, voornamelijk uit de bedrijfstakken spoorwegen en openbaar vervoer. De portefeuille van Veherex zal worden geïntegreerd in het label Loyalis.

Met deze overname verbreedt en verstevigt a.s.r. op AOV- gebied haar marktpositie. Veherex Schade richt zich op het verzekeren van arbeidsongeschiktheidsrisico’s voor ondernemingen en haar werknemers. De verzekeraar heeft voornamelijk klanten uit de bedrijfstakken spoorwegen en openbaar vervoer (streekvervoer per bus). Ook daaraan gelieerde bedrijven maken deel uit van de portefeuille, bijvoorbeeld ingenieursbureaus die werken voor de spoorsector en de sector openbaar vervoer en overige bedrijven die werken aan de railinfrastructuur. Veherex heeft 17 ondernemingen als klant, waaronder de NS.

Jos Baeten, CEO a.s.r.: “Deze overname biedt ons kansen om in nieuwe segmenten verder te groeien. De portefeuille van Veherex sluit naadloos aan op de expertise van Loyalis. Hierdoor kunnen we aan nutsbedrijven, zoals de klanten van Veherex, maatwerkoplossingen aanbieden.”

Producten en cijfers

Naast ERD WGA-verzekeringen biedt Veherex (collectieve) Cao WIA-verzekeringen aan, die aansluiten op de cao’s van de eerdergenoemde bedrijfstakken of ondernemingen. Daarnaast wordt er ook een WAO-product gevoerd met een beperkte looptijd. In 2018 boekte Veherex een premieomzet van 15 miljoen euro en behaalde het een netto resultaat van 1.4 miljoen euro. De solvabiliteitsratio voor Veherex bedroeg eind 2018 150%.

De overname vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank. De ondernemingsraad van a.s.r. heeft een positief advies uitgebracht over de overname.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.