ASR neemt Loyalis over van APG

0

ASR neemt verzekeraar Loyalis voor 450 miljoen euro over van APG. De verzekeraar zegt met de overname zijn marktpositie op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) te verbreden en te verstevigen en zijn leidende positie in het aanbieden van integrale duurzame inzetbaarheidsoplossingen voor werkgevers te versterken.

Loyalis is opgericht in 2002 en biedt werk aan circa 300 FTE. De in Heerlen gevestigde verzekeraar biedt arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, nabestaandenverzekeringen en aanvullende pensioenen voor werkgevers, werknemers en zzp’ers. Het bedrijf heeft circa 450.000 verzekerden bij zo’n 10.000 werkgevers.

Pensioenuitvoerder

Loyalis is onderdeel van pensioenuitvoerder APG. De verzekeraar boekte In 2017 een premieomzet van 267 miljoen euro en behaalde een nettoresultaat van 71 miljoen]. De solvabiliteitsratio’s voor Leven en Schade bedroegen eind 2017 respectievelijk 175 en 172%. Per eind 2017 bedroeg het eigen vermogen 437 miljoen euro en was het belegd vermogen 3,1 miljard.

Strategie

Jos Baeten, CEO ASR: “Deze overname past in de kern van onze strategie. We speent met het merk De Amersfoortse een leidende rol op het gebied van aov, met focus op duurzame inzetbaarheid. De overname van de complementaire portfolio van Loyalis versterkt onze marktpositie en biedt ons kansen om in nieuwe segmenten verder te groeien.” Het merk Loyalis blijft vanuit Heerlen actief in aov.  De leven- en pensioenactiviteiten zullen in 2020 worden geïntegreerd in die van ASR.

Van Olphen

Volgens Gerard van Olphen, bestuursvoorzitter APG Groep, past de verkoop van Loyalis binnen de strategie van APG om de focus primair te richten op het realiseren van pensioenwaarde voor deelnemers van pensioenfondsen die door APG worden bediend.

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
FacebookTwitter en/of LinkedIn

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.