ASR: Nederlander onderschat waterschade

1

De meeste Nederlanders onderschatten de gevolgen van waterschade. Slechts één op de vijf neemt preventieve maatregelen, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van ASR.

Uit cijfers van de verzekeraar blijkt dat waterschade juist de meest voorkomende schade is. Daarna volgen stormschade en inbraak/diefstal. Opvallend is dat de ondervraagden denken dat inbraak/diefstal de meest voorkomende schade is. Ruitschade en waterschade worden door de ondervraagden op de tweede en derde plek gezet.

Nederlanders vinden schadepreventie belangrijk, maar ze nemen vooral maatregelen tegen inbraak- en diefstalschade en tegen brand. “Wij zien het aantal waterschades toenemen”, zegt Ber Onderwater, relatiemanager Schade bij ASR. “Met eenvoudige maatregelen kunnen deze schades gemakkelijk voorkomen worden. Bijvoorbeeld door het regelmatig schoonmaken van de dakgoot, het ontkoppelen van de vulslang na het toevoegen van water in de cv-ketel en door meer groen in de tuin in plaats van stenen, zodat het regenwater makkelijker kan worden afgevoerd.”

ASR organiseert een Facebookcampagne om de gevaren van waterschade beter onder de aandacht te brengen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.